מתכון לריבת תפוזונים נהדרת מופחתת סוכר
שנים שלא הכנתי ריבה. מה לי ולמתוק סוכר הזה?...
השנה בא לי משהו לנחם תנשמה מתוק לפנק משתתפי סיורי הליקוט שלי בקונספט החדש. יצא טעים טעים!!
ריבת תפוזונים וזה מתחיל מהמשיכה לצבע הכתום כתום הזה וממשיך לאהבה לטעמים מרירים משהו כמו שוקולד מריר תפוז. וואיי האהוב עלי!! אבל שיהיה איכותי!!
אז מתכון שישמר גם לשנה הבאה וגם קל יחסית:
מצרכים ואופן ההכנה
2 קילו תפוזונים כתומים מאמצע החורף ולא מתחילתו שיקבלו קצת מים מהגשם ויתנפחו
לשטוף לחצות לאורך
להרתיח בסיר עם מים 15 דקות
לקרר לסנן
להוסיף לסיר עם התפוזונים המסוננים:
2 כוסות סוכר
חצי כוס לימון סחוט
חצי כוס תפוז סחוט
גרידת לימון
כפית תמצית וניל
לבשל על אש קטנה עד לקבלת מרקם ריבתי.
אצלי היה מוכן הכל תוך שעתיים..
שימו לב, מאחר ומדובר בריבה מופחתת סוכר, יש לאחסן בפריזר אם זה כמויות גדולות!
Comentarios