top of page
תמונת הסופר/תג'קלין כהן-לייבה

לפת כבושה בקלי קלות - גם בריא וגם טעים! חמוצי חורף!


צלוחית ובה פרוסות לפת כבושה בצבע סגול בהיר
לפת כבושה במלח

כשאני רואה לפת בחנות זה תמיד עושה לי חשק להכין לפת כבושה, בצבע וטעם נפלא!

שלא לדבר על זה שהמתכון פשוט וקל מאוד!!


לפת תמצאו מן הסתם בשווקים אך זמן הימצאותה קצר והיא מגיעה עם כל שאר ירקות המצליבים המאפיינים את החורף כמו צנון וצנונית, לכן כשאני רואה אותה אני מיד קונה ולא מתלבטת!


אמי מאוד אהבה לשלב אותה במרק סולת מחמם ובריא של החורף ומסתבר שהיא אפילו בריאה לעיניים מאחר ומכילה בטא-קרוטן.


אני לפעמים מוסיפה אותה טריה בקערת החמוצים הטריים של יום שישי בחורף עם המון לימון סחוט וגם חתיכות לימון בקערה, ומלח, ועוד ירקות חורף כמו כרובית, גזר, גמבה ושומר.


אז למה כדאי לכם להכין לפת כבושה?....

נתחיל בסגולות הלפת.

סגולות בריאותיות של לפת

הלפת, ירק שורש ממשפחת המצליבים, ידועה בערכה התזונתי הגבוה ובתרומתה לבריאות:

1. עשירה בנוגדי חמצון

הלפת מכילה רכיבים כמו ויטמין C ובטא-קרוטן המסייעים בהגנה מפני נזקי רדיקלים חופשיים ובכך תורמים להפחתת הסיכון למחלות כרוניות.

2. תמיכה במערכת החיסון

הלפת היא מקור טוב לויטמינים ומינרלים, בעיקר ויטמין C, שמחזק את המערכת החיסונית ומסייע לגוף להתמודד עם דלקות וזיהומים.

3. שיפור תהליכי עיכול

תכולת הסיבים הגבוהה בלפת תורמת לתהליך עיכול תקין, מניעת עצירות ושמירה על איזון בריא של חיידקי המעי.

4. תרומה לבריאות הלב

הלפת מכילה אשלגן, מינרל שמסייע באיזון לחץ הדם ומפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.

5. תכונות אנטי-דלקתיות

הלפת מכילה רכיבים פעילים כמו גלוקוזינולטים, הנחשבים למועילים במניעת דלקות ואף עשויים לתרום להגנה מפני סרטן.

6. תמיכה בניקוי רעלים

הלפת תורמת לפעילות הכבד ומשפרת את יכולת הגוף להיפטר מרעלים בזכות נוכחות רכיבים אנטי-מיקרוביאליים.

7. מסייעת לירידה במשקל

הלפת דלת קלוריות ועשירה במים וסיבים, מה שהופך אותה לבחירה מצוינת בתפריטי דיאטה.

8. שיפור בריאות העצם

תכולת הסידן והוויטמינים בלפת מסייעת בחיזוק העצמות ומניעת מחלות כמו אוסטיאופורוזיס.



שלוש לפתות טריות בצבע סגול ולבן עם הגבעול הירוק
לפת טריה שרק הגיעה לשווקים


דרכים לצריכת לפת:

ניתן ליהנות ממנה חיה בסלטים, מבושלת בתבשילים, או כבושה – שיטה שמעשירה אותה בפרוביוטיקה טבעית ותורמת לבריאות המעי.


מתכון ללפת כבושה מוחמצת בקלי קלות!!


אני תמיד מתפעלת מהצבע של לפת כבושה. בורדו סגלגל נפלא! הלפת היא ירק ממשפחת המצליבים ולא כולם מכירים אותו או יודעים מה לעשות איתו. אני מאוד אוהבת להחמיץ אותו.ה. היא נמצאת לזמן קצר בשווקים ובחורף מקבלת עדנה.


מצרכים:

4 לפתות בינוניות

2 סלק אדום קטן

מלח

מים

צנצנת


הוראות הכנה:

שוטפים וחותכים את קצוות הלפת.

חוצים לרוחב וחותכים חתיכות בעובי של 1 ס"מ

קולפים את הסלק האדום

חותכים לחתיכות בעובי 1 ס"מ

שמים הכל בצנצנת ומשתדלים שהסלק יהיה גם באמצע.

במיכל נפרד מכינים תמיסת מלח ומים ביחס של 1 כפית מלח ל-1 כוס מים של 200 מ"ל.

ממלאים את הצנצנת עד הסוף!!

שמים על השיש על צלחת שתקלוט גלישת מים אם תהיה.


ממליצה לפתוח את הצנצנת בשבוע הראשון לאחר יומיים לערך לבדוק שלא חסר מים וכל הלפת מכוסה.


להמתין כשבוע וחצי עד שמתקבל צבע סגול יפיפה, ואז זה גם מוכן.

אם לא מרגיש/טועם לכם מוכן חכו עוד יומיים-שלושה, כי זה תלוי במיקום שהנחתם הצנצנת וחמימות המקום.


הקפידו בטעימה לא להכניס ידיים אלא עם כף או מזלג להוציא.


הצנצנת יכולה לשהות בחוץ עם המים כמובן כחודש פלוס.

אח"כ אפשר להכניס למקרר.


בהצלחה!


סרטון הכנת לפת כבושה:















Comentários


bottom of page